dimecres, 7 de desembre del 2016

#EDUCACIÓIREFUGI

Volem compartir amb vosaltres la carta que ha rebut l'AMPA de la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades. En la propera reunió, valorarem entre tots i totes el seu contingut:

"Benvolguts, Benvolgudes,

Amb aquest correu us volem informar de la creació el passat mes de setembre de la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades que aglutina centres, entitats i persones del món educatiu i associatiu. Considerem urgent sumar esforços per aturar aquesta crisi humanitària i abordar les seves causes profundes, i des del món de l’educació hem de contribuir a fer-ho.
La Xarxa és un espai de nova creació que representa un punt de trobada, cura i reflexió de la comunitat educativa per compartir materials, recursos i experiències educatives que permetin superar la situació de bloqueig actual en relació a la crisi ètica sobre les fronteres i demanar el respecte als drets humans de tothom i en especial de la dignitat de les persones que migren.
Actualment a la Xarxa ja hi ha adherides més de 70 escoles, instituts, entitats i associacions, una de les primeres accions és l’organització de la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar, que tindrà lloc entre el 10 i el 18 de desembre de 2016.

Sabem que no són dates fàcils per escoles i instituts i per aquest motiu hem treballat en una proposta flexible que permet diferents opcions de col·laboració. Algunes de les accions proposades consisteixen en penjar una pancarta als vostres centres, la realització d’un mosaïc o la lectura de poemes o cartes. 

Sabem que molts centres i entitats ja realitzen accions educatives al llarg del curs, la Setmana també és un bon moment de fer visible aquest treball o de difondre les activitats programades pel 2017.

Podeu consultar el dossier informatiu on trobareu els detalls de la proposta i de quina manera hi podeu participar.
L’objectiu és visibilitzar tot aquest esforç de manera conjunta per tenir un major impacte social i mediàtic de manera que totes les activitats es publicaran al blog Obrim Fronteres i es donara a conèixer a mitjans de comunicació. 

Per aquest motiu us demanem també que feu difusió de les accions realitzades i/o programades de la següent manera:
Per últim informar-vos que des de la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades estem treballant amb diverses organitzacions i entitats i per aquest motiu les activitats de la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar també s’inclouen dins de la campanya d’accions de Casa Nostra, Casa Vostra.

Moltes gràcies i esperem comptar amb vosaltres!

Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada